Aktuellt

Aktuellt


Senaste nytt

BOKREA! Tusse på äventyr till kanonpris!

22 februari 2022   \\ Aktuellt

Endast 50 kr!


Köp boken HÄR!

Tidigare hos Tusen Förlag

Följ oss på sociala medier

Facebook

Instagram

Till hösten släpper vi Edessa och Tobil: Helaneh och den magiska skogen av författaren Robel Malki och illustratören Selina Malik. Det är en cli-fi fantasy-berättelse för 6-9 år om ett spännande skogsäventyr fyllt av mysterier och magi.


En dag när syskonen Edessa och Tobil tar en genväg genom skogen träffar de den magiska Eken Helaneh och dess trogne vän Ekorren Sabah. Syskonen får veta att något skadar skogens djur och Helaneh vädjar om barnens hjälp för att ta reda på vad det är som sker. Med hjälp av Helanehs magi och Sabahs guidning ger de sig ut på ett oförglömligt äventyr genom skog och sjö för att rädda liv. Kommer de att klara det innan tiden är ute?


Helaneh och den magiska skogen är en spännande berättelse som dessutom är fullspäckad med intressanta fakta om naturen. Med denna bok vill vi engagera och inspirera alla att värna om vår planet.

Pre-release av Edessa och Tobil: Helaneh och den magiska skogen

10 juli 2021   \\ Aktuellt

Utgivningen är planerad till hösten 2021, men redan nu kan Du förbeställa ett signerat exemplar (eller fler)! För att kunna ge ut och sprida den här boken till alla Sveriges barn har vi startat en crowdfundingkampanj genom IndieGoGo där du kan förbeställa ett exemplar eller bidra med en valfri summa. Vi behöver Din hjälp för att göra skillnad på riktigt! Klicka här för att komma till kampanjen direkt!


Målet med utgivningen är att sprida kunskap om hur vi kan bidra till att påverka miljön, samt öka medvetenheten om vilka konsekvenser nedskräpning (både det synliga och det som inte syns) har för djuren och naturen. Vi vill genom boken uppmuntra och engagera barn och deras familjer att göra egna miljöinsatser såsom skräpplockning och plogging, och bidra till att de lägger märke till nedskräpningen i sin närmiljö.


Berättelsen är utformad som ett spännande mysterium med moralen och etiken att vi måste ta hand om vår natur och att det ligger på allas ansvar att göra så. Givetvis tar även vi vårt ansvar genom att trycka boken med miljöcertifierat papper (FSC) och samarbeta med företag som arbetar kontinuerligt med hållbarhet.


Tusen Förlag arbetar aktivt med att öka mångfald och inkludering i barnlitteraturen. Med den här boken tar vi avstånd från den vithetsnorm som råder inom fantasy- och barnböcker. Huvudkaraktärerna i Helaneh och den magiska skogen har assyriska/syrianska namn och är mörkhyade. Mångfald och representation är något som gynnar alla.


Författaren Robel Malki har assyriskt/syrianskt ursprung och kom till Sverige som flyktingbarn, och illustratören Selina Malik har påbrå från Bangladesh, Tyskland och Tjeckien. Båda har själva upplevt avsaknaden av karaktärer som liknar dem i barnböcker, både som barn och nu även som föräldrar. Läs mer om Robel och Selina här.

Bus och Gos - Tusse på äventyr, redo för release och live på IndieGoGo

23 okt 2020   \\ Aktuellt

Nu händer det äntligen!


Vår första bok har release i december 2020. Titeln är satt och crowdfunding-kampanjen är live and running. På IndieGoGo kan du redan nu förbeställa ditt exemplar eller stödja projektet. Tryck här för att komma direkt till kampanjen.


Bus och Gos - Tusse på äventyr av Tiara Norlin är en fantasifull berättelse för de yngsta läsarna från 0-6 år. 


Bus och Gos bor under sängen i ett barnrum. På dagen sover de, men på nätterna kommer de fram för att busa och gosa. En natt när de vaknar upptäcker de en söt liten dammråtta som springer runt och leker i rummet. Dammråttan Tusse är mycket nyfiken av sig, men inte så försiktig. Bus och Gos måste se till att hen inte väcker det lilla barnet som ligger och sover.


Det är en bok om vänskap och nyfikenhet, som tar med barnet på ett alldeles speciellt äventyr där endast fantasin sätter gränser för vad som kan hända i ett helt vanligt barnrum...


Boken är skriven och illustrerad av Tiara Norlin, som även är grundare på Tusen Förlag.


"Jag skrev och illustrerade boken när jag gick på gymnasiet. Redan då brann jag för genus och jämställdhetsfrågor och drömde om den dagen då jag själv skulle kunna bidra till en förändring för mitt och alla andra barn. 


Det var under de år som hen-debatten hade börjat få liv och alla hade en åsikt, men jag upptäckte snabbt att många inte riktigt förstod nyttan eller poängen med att använda ett tredje pronomen. Det är lätt att motsätta sig något som man inte förstår, och ordet var ännu inte så utbrett så det var inte helt lätt att visa exempel där ordet kunde vara till nytta. Ytterligare ett problem var att många som förstod nyttan och ville använda ordet kände att det var svårt att vänja sig vid det.


Då fick jag idén att skriva en barnbok som enbart använder pronomen hen. På så vis kunde barn lära sig ordet från början, samtidigt som vuxna fick en möjlighet att vänja sig vid att säga det i ett avslappnat och kravlöst sammanhang. I den här boken blir det tydligt att ordet öppnar upp för fler möjligheter och att kön inte har så stor betydelse för någons handlingar eller beteende som man tidigare har trott."


Tusen Förlag startades med syfte att öka mångfald och jämställdhet i barnlitteraturen.

Målet är att det ska vara lätt för alla att hitta böcker som kan tilltala fler och bredare målgrupper, och detta vill vi bidra till genom att göra böckerna lättillgängliga. För att det ska vara möjligt behöver vi ER hjälp.


Utgivningen kommer att kosta runt 35 000 kr med tryck och övriga nödvändiga utgifter. Tack vare Karlskrona Kommuns Kultur- och fritidsnämnd har författaren tilldelats 15 000 kr till bokens utgivning, men den summan räcker enbart till tryck för en liten upplaga. Därför har vi nu startat en crowdfunding-kampanj för att samla in det som behövs för att täcka kostnaden för övriga utgifter och med målet att kunna trycka en större upplaga.


Vi hoppas att ni vill vara med på denna resa för att öka mångfald och jämställdhet i barnlitteraturen. Tillsammans kan vi förändra världen lite i taget!


Dela gärna kampanjen direkt från IndieGoGo eller med hjälp av dela-knapparna nedan.


Tusen tack på förhand!


Är du, eller vill du bli barnboksillustratör?

1 okt 2020   \\ Aktuellt

Nu söker vi en illustratör för en fantasyberättelse om två barn som försöker lösa ett skogsmysterium. Målgruppen är barn 6-9/9-12 år, och vi behöver ca 15-20 färgbilder

(ett för varje kapitel + omslag).


Låter detta som ett uppdrag för dig? Tveka inte att kontakta oss!

Skicka gärna CV, portfolio och en kort text om dig till illustrator@tusenforlag.se. Det är en stor fördel om du kan visa några exempel på djur- och naturbilder som du har gjort.


Om vi gillar det vi ser kommer vi kontakta er under november/december. Ansökan hålls öppen tills vi hittar någon som vi känner passar för jobbet, men vi planerar att starta samarbetet senast i januari 2021. Om vi gillar flera illustratörers verk kan vi komma att be er skicka arbetsprover som är relaterade till uppdraget. 


Välkommen med din ansökan,

vi ser fram emot att se just dina bilder!

Igår kväll fick jag den stora äran att ta emot Karlskrona Kommuns Kulturstipendium 2019. Efter en lång tid utan framsteg med Tusen förlags första boksläpp får vi nu ett uppsving lagom inför det nya året. Jag känner mig så otroligt tacksam för denna möjlighet och det faktum att kulturnämnden tror på denna satsning. 


Ur min ansökan:

"På gymnasiet skrev jag min första barnbok, ett projekt som bara var menat som ett skolprojekt, men som sedan följde med mig genom min högskoleutbildning. Även efter min examen har originalboken och de andra berättelserna som har utvecklats efter den första blivit en stor del av min dröm om att bidra till en bättre värld. Jag strävar nu efter att driva ett barnboksförlag där jag kan ge ut både mina egna och andras barnböcker."


Ett stort tack till Kommunen, nu kan min dröm äntligen bli verklighet!


https://www.karlskrona.se/nyheter-karlskrona-kommun/de-prisades-for-sina-insatser-inom-kultur-och-fritid/

Kulturstipendium 2019

Tiara Norlin
15 000 kr till att ge ut en barnbok med syfte att öka mångfald och jämställdhet i barnlitteraturen.

Boken ska utgöra starten för ett bokförlag som kommer ge ut fler verk i samma syfte.

Tiara Norlin får Karlskrona Kommuns Kulturstipendium 2019

3 dec 2019   \\ Aktuellt

Tusen förlag har nöjet att presentera vår första bok: Bus & Gos träffar Dammråttan av Tiara Norlin!

28 dec 2017   \\ Aktuellt

Härmed har vi nöjet att presentera vår första bok: Bus & Gos träffar Dammråttan skriven och illustrerad av Tiara Norlin.


Boken blir den första i en serie böcker om Bus, Gos och Dammråttan som bor under sängen i ett barnrum. På natten smyger de ut och leker, men de måste vara försiktiga så de inte väcker barnet som ligger och sover i sin säng. Ingen lätt uppgift om en är så nyfiken och lekfull som Dammråttan!

 

Böckerna riktar sig till barn i åldrarna 0-3 och 3-6. I serien får vi följa med figurerna på flera äventyr där bara fantasin sätter gränser.

Bakom berättelsen finns mycket genustänk och karaktärerna utmanar könsstereotyper på ett modernt sätt genom att använda pronomen "hen". Ett syfte med boken är att normalisera ordet "hen" och göra det enklare för både barn och vuxna att kunna använda ordet till vardags, men det skapar även möjligheter för läsarna att själva bestämma karaktärernas könstillhörigheter.


För att finansiera boken kommer vi starta en kampanj på crowdfunding-siten IndieGoGo där vem som helst kan välja att donera valfri summa till projektet. En länk till kampanjen kommer läggas upp så fort den är igång. Se till att följa oss på Facebook och Instagram så du inte missar någonting!

Tusen förlag slår upp portarna!

24 nov 2017   \\ Aktuellt

Efter att ha spenderat flera månader med förberedelser, research och hårt arbete är det äntligen officiellt; Tusen förlag är inte längre bara en dröm. Nu kan vi äntligen börja producera och skapa verklig förändring i världen!